Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.


Nyt kun olemme päässeet muuttamaan kotiin, on ollut ilo todeta, että kaikki lupaukset on myös täytetty. Pysyimme itse laatimassa budjetissa ja Passiivikivitalon rakennustavalla laadukas passiivienergialuokan kivitalo oli todella mahdollista rakentaa betonieristeharkko-taloa edullisemmin ja tehokkaammin. Rakenteen keveys ja helppo työstettävyys olivat ne avainsanat, mitkä tämän mahdollistivat. Talomme nousi huomattavasti nopeammin mitä osasimme odottaa, talo ei vaatinut järeää ja näin ollen kallista lämmitysjärjestelmää, työmaalla ei tarvittu arvokkaita pystytytelineitä eikä ulkoseinien osalta tullut lainkaan nosturikustannuksia. Rakentaminen sujui pääasiassa omin voimin ja projektin kulku vaati aktiivista seurantaa sekä suunnitelmallisuutta. Budjetissa pysyminen oli siis monen tekijän summa, mutta se toteutui.

Olemme nyt asuneet Passiivikivitalossa vuodesta 2012 lähtien. Talomme on kuluttanut energiaa reilusti alle puolet mitä vastaavan kokoinen uusi talo keskimäärin kuluttaa. Olohuoneessa on suuret ikkunat, eikä sisällä ole siltikään ollut vedon tunnetta. Sisäilma tuntuu muutenkin tasaiselta, kun sisällä ei ole lainkaan perinteisissä taloissa totuttua kylmän hohkaa. On ilo todeta, että jopa ensimmäistä kertaa rakentava ei-ammattilainen pystyy saamaan unelmiensa kodin. Suosittelemme Passiivikivitaloa oikein mielellämme ja on tähän naapuriin tullutkin pari uutta Passiivikivitaloa.

 

Piia ja Sebastian Hirvonen

Viimeisimmät uutiset

 • 14 touko

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo!

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo! Passiivikivitalot Nordic Oy ja Evesa Oy ovat solmineet yhteistyön, joka mahdollistaa yksilöllisten kivitalojen toteuttamisen oikeasti muuttovalmiina yhdellä…
  Lue lisää...
 • 14 helmi

  14.2 Tampere

  Torstaina 14.02.2019  klo 16:30 - 18:30 Ukkospuunkatu 14, 33870 Tampere (opastus paikalle Vuoreksen Puistokadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Loppuvuodesta 2018 valmistuneessa…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani