Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.


Nyt kun olemme päässeet muuttamaan kotiin, on ollut ilo todeta, että kaikki lupaukset on myös täytetty. Pysyimme itse laatimassa budjetissa ja Passiivikivitalon rakennustavalla laadukas passiivienergialuokan kivitalo oli todella mahdollista rakentaa betonieristeharkko-taloa edullisemmin ja tehokkaammin. Rakenteen keveys ja helppo työstettävyys olivat ne avainsanat, mitkä tämän mahdollistivat. Talomme nousi huomattavasti nopeammin mitä osasimme odottaa, talo ei vaatinut järeää ja näin ollen kallista lämmitysjärjestelmää, työmaalla ei tarvittu arvokkaita pystytytelineitä eikä ulkoseinien osalta tullut lainkaan nosturikustannuksia. Rakentaminen sujui pääasiassa omin voimin ja projektin kulku vaati aktiivista seurantaa sekä suunnitelmallisuutta. Budjetissa pysyminen oli siis monen tekijän summa, mutta se toteutui.

Olemme nyt asuneet Passiivikivitalossa vuodesta 2012 lähtien. Talomme on kuluttanut energiaa reilusti alle puolet mitä vastaavan kokoinen uusi talo keskimäärin kuluttaa. Olohuoneessa on suuret ikkunat, eikä sisällä ole siltikään ollut vedon tunnetta. Sisäilma tuntuu muutenkin tasaiselta, kun sisällä ei ole lainkaan perinteisissä taloissa totuttua kylmän hohkaa. On ilo todeta, että jopa ensimmäistä kertaa rakentava ei-ammattilainen pystyy saamaan unelmiensa kodin. Suosittelemme Passiivikivitaloa oikein mielellämme ja on tähän naapuriin tullutkin pari uutta Passiivikivitaloa.

 

Piia ja Sebastian Hirvonen

Viimeisimmät uutiset

 • 11 loka

  Tuusulan Asuntomessut 2020

  Oletko aina haaveillut asuntomessualueelle muuttamisesta? Haemme nyt rakentajia Tuusulan asuntomessuille 2020! Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina koti 15…
  Lue lisää...
 • 18 syys

  21.9 Turku

  Torstaina 21.9.2017 klo 17:00-19:00 Rakuunatie 37, 20720 Turku   TERVETULOA TALOESITTELYYN TURKUUN TORSTAINA 21.9. KLO 17:00-19.00! Hulppeassa talossa on asuinpinta‐alaa kahdessa tasossa yhteensä 202m2. Lisäksi talossa on kellaritilaa 78m2. Talossa on useita upeita yksityiskohtia,  mm. takapihalle antavat…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Lapinniemenranta 4

33180 TAMPERE

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

myynti(ät)passiivikivitalot.fi