Kuopion Saaristokaupungissa, Lehtoniemen Helmen asuntomessualueella Passiivikivitalot esittelivät kaksi omakotitaloa.

 

 

Passiivikivitalo Pekkarinen

“Eipä oikeastaan ollut edes tarkoitus lähteä rakentamaan taloa” Näin totesi Passiivikivitalo Pekkarisen tuleva asukas Jukka Pekkarinen perheensä uudesta kodista. Tutun rakennusliikkeen kautta avautunut mahdollisuus oli kuitenkin houkutteleva ja nyt Lehtoniemen Helmessä seisoo Kuopion asuntomessujen energiatehokkain omakotitalo. ”Tämä oli ensimmäinen kokemuksemme talonrakentamisesta. Päätöstä tehdessä avaintekijät olivat kivitalo, energiatehokkuus ja helppohoitoisuus. Passiivikivitalot tarjosi vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin samassa paketissa”, kuvailee ympäristöalan yritystä johtava Pekkarinen rakennusprojektin alkua.

Uutukaisen omakotitalon 140m2 tarjoaa hyvät puitteet myös nuoren nelihenkisen perheen harrastuksille. Takkahuoneessa voi ihailla ulkomaan matkoilta mukaan tarttuneita tuliaisia ja autotalli toimittaa varikon virkaa motocrossia ajaville perheen pojille. Lopullinen muutto passiiviluokituksen ansainneeseen kotiin tapahtuu heti messuvilinän laannuttua. Mutta mitä suunnitelmia on tehty energiakustannuksissa säästettävien rahojen varalle? ”Asuntolaina ja perheen yhteiset harrastukset”, kuittaa Pekkarinen naurahtaen.

Pekkaristen messukoti syntyi yhteistyössä Passiivikivitalojen sekä arkkitehti Pekka Leskisen kokemuksen ja osaamisen pohjalta. Leskiselle suunnitteluprojekti oli omalla tavallaan ensimmäinen. ”Matalaenergiataloja on tullut suunniteltua, mutta tästä tuli ensimmäinen passiiviluokan talo”, Leskinen toteaa ja jatkaa: ”Passiivitavoite oli mielenkiintoinen ja positiivinen kokemus tavanomaisempaan suunnitteluun verrattuna. Tällainen työtehtävä vaatii todella huolellista perehtymistä energiatehokkuuteen.

Messuhankkeen myötä Leskinen kiinnostui energiaa säästävistä suunnitteluratkaisuista. Seurauksena arkkitehdin oma, piakkoin valmistuva uusi koti on myös Passiivikivitalojen käsialaa. ”Olen erittäin tyytyväinen valintaani. Muut vaihtoehdot eivät tuntuneet enää järkeviltä lähitulevaisuuden energiaratkaisut ja -säädökset huomioiden”, tuleva Passiivikivitalon omistaja huomauttaa. Lopuksi syvennytään pohtimaan vielä rakennus- alan tulevaisuutta, johon myös Leskiseltä löytyy näkemys: ehkä jo muutaman vuoden päästä kaikki rakennukset suunnitellaan ”passiivitasoisiksi” ja niihin on mahdollista lisätä energiaa tuottavia ratkaisuita"

 

 

Passiivikivitalo Tirkkonen

Kysyttäessä syitä oman kodin valinnan takana, vastaus tulee ammattirakentaja Markku Tirkkoselta empimättä: materiaalihelppoudesta se lähti. ”Nämä Passiivitriplot ovat kyllä seinien rakentamiseen äärimmäisen järkevä, nopea ja helppo materiaali. Apuvälineitä ei tarvitse yhtä paljon kuin perinteisten betonieristeharkkojen kanssa eikä laastinkaan levittämiseen kulu aikaa”.

Myös mukavuustekijät olivat tietysti tärkeässä roolissa tulevaa kotia suunniteltaessa. Ikävästä vedosta ja kylmän hohkasta haluttiin eroon. Yhdessä kevyen lämmitysjärjestelmän kanssa Passiivitriplot pitävät takuuvarmasti viileämpinäkin vuodenaikoina kylmän ulkona ja lämmön sisällä. Materiaali on myös kosteusriskitön. ”Ei siinä mitään mainospuheita tarvittu, kyllä Passiivitriplot kolahti samantien. Se oli sellainen Ahaa-elämys, muistelee Tirkkonen uuden Passiivikivitalonsa rakennusmateriaalin valintaa. ”Kun vielä mietitään nykyisiä ja varsinkin tulevia rakentamiseen liittyviä säädöksiä, passiivirakentaminen tulee varmasti lisääntymään tulevaisuudessa paljonkin”.

Ammattirakentaja on aikeissa aloittaa Passiivikivitalojen rakentamisen Kuopion alueella. Onko tarkoitus siirtyä tulevaisuudessa yhä enemmän juuri tähän suuntaan? ”Niin kuin Savossa sanotaan, katsotaan ja tehdään. Jos kysyntää on niin miksipä ei. Päätetään sitten, mihin suuntaan mennään. Passiivitriploja tullaan kyllä suosittelemaan käytettäväksi rakennusmateriaalina”.

Viimeisimmät uutiset

 • 17 elo

  24.8 Espoo

  Torstaina 24.8.2017 klo 17:00-19:00 Dynikinkuja 16, 02920 Espoo   TERVETULOA TALOESITTELYYN ESPOOSEEN TORSTAINA 24.8. KLO 17-19! Mikäli talonrakentaminen on ajankohtaista,…
  Lue lisää...
 • 09 elo

  16.8 Kerava

  Keskiviikkona 16.8.2017 klo 17:00-19:30 Kangasperhontie 18, 04230 Kerava   Mikäli talonrakentaminen on ajankohtaista, niin nyt on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Lapinniemenranta 4

33180 TAMPERE

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

myynti(ät)passiivikivitalot.fi