Vantaalainen Kurt Jansson halusi kahden aikuisen taloudelleen kodiksi kivitalon. Kevyempi materiaali kiinnosti jo aiemmin kivitalon rakentanutta, ja käytyjen neuvottelujen jälkeen Passiivikivitalojen valinta tuntui luontevalta. Passiivikivitalojen tarjoama turvallinen kokonaispaketti suunnitteluineen sekä tuki ja opastus pystytykseen vakuuttivat Janssonin.

Nykyisen kotinsa Jansson rakensi vielä ollessaan muualla töissä. Kokonaisuudessa on autotalli-/pihasauna­rakennuksen lisäksi paritalo sekä sataneliöinen talo, jossa Jansson perheineen asuu. - Käytin silloin vapaa-aikani projektin pyörittämiseen siten, että palkkaamani miehet hoitivat rakennustyöt päivisin, ja itse iltaisin suunnittelin ja valmistelin seuraavaa päivää. Työ sujui nopeasti, mutta kyllä rakentaminen oman työn ohella ottaa aina voimille, kertoo Jansson. 

Rakentaminen sujui hyvin, ja sekä aikataulussa että budjetissa pysyttiin. Myöhään syksyllä aloitetussa rakentamisessa seinien valu tehtiin vasta pakkasilla, joka ei ollut mikään ongelma: seinärakenne piti valun lämpimänä.

Talossa on asuttu neljä vuotta, ja kokemukset ovat lähes pelkästään hyviä. Talo pysyy lämpöisenä ja sai tiiveysmittauksissa erinomaisen arvosanan. - Lämmitysenergiaa menee niin vähän, etten enää pidä kirjaa kulutuksesta, kertoo Jansson. - Lämmönlähteenä on ilmalämpöpumppu ja sähköinen lattialämmitys. Makuuhuoneessa on lisäksi tuloilman sähkölämmitys, jota tosin on tarvittu hyvin harvoin.

Jansson siirtyi kaksi vuotta sitten päätoimiseksi rakennusyrittäjäksi, ja on rakentanut Vantaan Rajakylään kolmiasuntoisen rivitalon Passiivikivitalojen konseptilla. Myös tämä projekti sujui hyvin, ja asunnot menivät nopeasti kaupaksi. - Rakennusaikana ohikulkijoilla riitti ihmettelemistä, kun työmaalla pieni, hentorakenteinen rakennusmies pystytti ulkoseiniä ja nosteli lähes itsensä kokoisia ”harkkoja” niin kevyesti, nauraa Jansson ja kiittelee rakennuskonseptin helppoutta. - Passiivitriplot voi heitellä alumiinitelineille, ja ketjusahalla tehdä aukotukset ja katkaisut, hikoilematta. Lisäksi sähkö- ja vesiputket saa kätevästi roilottua kuumaleikkurilla seiniin ja lattiaan vasta kun ollaan jo katon alla suojassa.

Alkuun Janssonia mietitytti se seikka, miten tähän seinärakenteeseen saa mitään kiinnitettyä. - Nyt voin todeta, että kaikki onnistuu eikä yhtään asiaa ole jäänyt kiinnittämättä, toteaa Jansson.

Janssonin seuraava rakennusprojekti on neljän 50 - 60 m2:n asunnon rivitalo Vantaan Varistoon, joka lähtee liikkeelle taas yhteistyössä Passiivikivitalojen kanssa syksyllä 2015.

Viimeisimmät uutiset

 • 11 loka

  Tuusulan Asuntomessut 2020

  Oletko aina haaveillut asuntomessualueelle muuttamisesta? Haemme nyt rakentajia Tuusulan asuntomessuille 2020! Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina koti 15…
  Lue lisää...
 • 18 syys

  21.9 Turku

  Torstaina 21.9.2017 klo 17:00-19:00 Rakuunatie 37, 20720 Turku   TERVETULOA TALOESITTELYYN TURKUUN TORSTAINA 21.9. KLO 17:00-19.00! Hulppeassa talossa on asuinpinta‐alaa kahdessa tasossa yhteensä 202m2. Lisäksi talossa on kellaritilaa 78m2. Talossa on useita upeita yksityiskohtia,  mm. takapihalle antavat…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Lapinniemenranta 4

33180 TAMPERE

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

myynti(ät)passiivikivitalot.fi