tulilattia logo CMYK JPG

Tulilattia- lämmitysjärjestelmä on kehitetty 2000- luvulla erittäin energiatehokkaiden pientalojen lämmitysjärjestelmäksi ja siinä on huomioitu monia nykyajan tärkeitä vaatimuksia. Takan avulla voidaan lämmittää koko talo joko polttopuiden, brikettien tai sähkön avulla ja liittäen vaikka ilmalämpöpumppu osaksi järjestelmää. Kehitystyössä on huomioitu myös täydellinen kosteusturvallisuus.

Kosteusturvallista lämmitystä

Tulilattia- lämmitysjärjestelmän lämmönjako tapahtuu yleisesti käytetyn lattiassa olevan vesikiertoisen lämmönjakoputkiston sijasta ilmakiertoisen lämmönjakokanaviston avulla. Tämä tekee lämmittämisestä ainutlaatuisen kosteusturvallista, sillä talon rakenteissa ei kierrätetä lainkaan lämmitysvettä. Lämpö johdetaan takan vaipasta lattiaan asennettuihin ilmakanavistoihin, jotka jakavat ja varaavat takan antaman lämmön koko talon alalle. Tulilattian lämmönjakojärjestelmä pitää lattiarakenteet aina kuivana patentoidun rakenteensa ansiosta.

Pienet energiakustannukset

Perinteisesti takka lämmittää pääasiassa sitä huonetilaa johon se on asennettu. Nykyajan Passiivikivitalossa ei ole suurta lämmityksen tarvetta, jolloin perinteisellä takalla lämmittäminen aiheuttaa helposti sen, että kyseinen huonetila lämpenee liikaa. Tilanne johtaa siihen, että takan lämmityskapasiteettia ei voida hyödyntää niin paljon talon lämmityksessä kuin haluttaisiin ja olisi mahdollista. Tämän vuoksi joudutaan turvautumaan ylimääräisiin lämmönlähteisiin talon muiden tilojen lämmittämiseksi.

Tulilattian takka lämmittää takkahuonetilaa huomattavasti vähemmän, koska takan tuottama lämpö johdetaan lattian lämmitykseen koko talon alalle betonilaattaan. Takan varaava massa, eli koko talon betonilaatta, on valtavan suuri verrattuna perinteiseen varaavaan takkaan. Tämä mahdollistaa sen, että Tulilattian takkaa voidaan hyödyntää täysimääräisesti talon lämmityksessä ilman suurta ylilämpenemisen riskiä. Samalla talon lämmitykseen muuten tarvittava lisäenergian määrä jää mitättömän pieneksi.

Tulilattia- lämmitysjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Passiivikivitalojen kanssa lämmittämään edelläkävijän vähän lämmitysenergiaa kuluttavaa taloa. Lämmitysjärjestelmätoimitus sisältää suunnittelun ja mitoituksen, lattiavaluun asennettavat putkistot asennettuna, erikoisvalmisteisen pinnoitusvalmiin takan asennettuna sekä ohjausjärjestelmän huonelämpötilasäätimineen. Mikäli takkaa ei lämmitetä, niin talo lämpiää automaattisesti järjestelmän lisälämmittimen avulla termostaatin ohjaamana ja silloinkin hyvin pienillä kustannuksilla. Lämmitysjärjestelmä on yksinkertainen toiminnoiltaan ja siksi lähes huoltovapaa.

Tulilattia takka on mahdollista räätälöidä koko perheen toiveiden mukaisesti kotiin kuin kotiin. Takan pinnoittaminen on mahdollista monin eri tavoin, esimerkiksi rappaamalla tai laatoittamalla. Takan rakenne mahdollistaa esimerkiksi lokerikot puun säilytystä varten ja takka voidaan upottaa myös talon rakenteisiin, esimerkiksi osaksi seinää.

Monet Passiivikivitalorakentajat ovat valinneet Tulilattian lämmitysjärjestelmäkseen. Erittäin kosteusturvallisten Passiivikivitalojen yksi teema on RAKENNAMME TERVEEMPÄÄ SUOMEA ja tähän teemaan Tulilattia sopii mitä parhaiten.

Tulilattia Oy
Lapinniemenranta 4A
33180 Tampere
puh. 020 7861 977
www.tulilattia.fi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viimeisimmät uutiset

 • 17 elo

  24.8 Espoo

  Torstaina 24.8.2017 klo 17:00-19:00 Dynikinkuja 16, 02920 Espoo   TERVETULOA TALOESITTELYYN ESPOOSEEN TORSTAINA 24.8. KLO 17-19! Mikäli talonrakentaminen on ajankohtaista,…
  Lue lisää...
 • 09 elo

  16.8 Kerava

  Keskiviikkona 16.8.2017 klo 17:00-19:30 Kangasperhontie 18, 04230 Kerava   Mikäli talonrakentaminen on ajankohtaista, niin nyt on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Lapinniemenranta 4

33180 TAMPERE

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

myynti(ät)passiivikivitalot.fi