suunnittelu

Lämpövalmiin talotoimituksen päävaiheet

< Takaisin toimituskokonaisuuden pääsivulle

 

Kartoitus

Tarvekartoitus ja budjetin läpikäynti

Talosta tulee mieleinen ja projektista jouheva, kun tunnemme tarpeesi perinpohjaisesti.

Tarvekartoitustapaamisessa käymme kanssasi läpi teille tärkeimmät toiveet niin tulevan kodin kuin myös rakentamisen osalta sekä käytettävissä olevan budjetin. Halutessasi ehdotamme myös rakentamisen säästö- tai panostuskohteita.

Sovi tapaaminen kasvotusten tai videotapaamisena mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (vaikka jo ennen tontin hankkimista), jotta kokonaisuus pysyy alusta asti sinulle mutkattomana. Autamme mielellämme projektin alkumetreiltä asti, vaikkapa jo sopivan suunnittelijan valinnassa.

Tonttiin tutustuminen

Kun kutsut asiantuntijamme ja suunnittelijan tutustumaan tonttiin kanssasi, kuulet tuoreeltaan inspiroivia asiantuntijanäkemyksiä, pääset konkretisoimaan ajatuksiasi ja vauhditat suunnittelutyötä.

Meillä on kumppaniverkostossa toimijoita joilla on olemassa olevaa tonttivarantoa sekä hyvät yhteydet useiden kuntien kaavoituksesta vastaaviin tahoihin. Pystymme näin auttamaan asiakkaitamme tarvittaessa myös tonttimaan hankinnassa.

Suunnittelu

Luonnossuunnittelu

Suunnittelun lähtökohtina ovat aina tarpeesi ja budjettisi sekä tietenkin tontin ja sen ympäristön asettamat vaatimukset.

Luonnossuunnittelun pohjana voidaan käyttää valmista talomallia, tiettyä tyylisuuntaa tai vaikkapa kuvia sinua miellyttävistä taloista.

Näin pääset alkuun:

 • Kirjaa paperille omat arvosi, harrastuksesi, tilatarpeesi ja kaikki se, mitä tulevalta kodiltasi kaipaat.
 • Kerää kuvia sinua inspiroivista kohteista sekä sisä- että ulkopuolelta.
 • Pohdi nykyistä arkeasi: mitkä asiat ovat nykyisessä kodissasi olennaisimpia hyvän arjen tekijöitä? Minkä haluaisit muuttuvan tulevaisuudessa?
 • Selvittele alustavasti käytettävissäsi olevaa budjettia.

Näillä eväillä ammattitaitoinen suunnittelija pääsee parhaiten kiinni tarpeisiisi ja osaa suorilta lähteä suunnittelemaan rakennusta, joka on juuri toiveidesi mukainen. Mikäli näyttää, ettei yhtälöä saada joltain osin toimimaan, hän osaa ajatustesi pohjalta avata keskustelun sopivista ratkaisumalleista.

3D-mallinnus

Kaikista kohteista tehdään 3D-malli jo tarjouslaskentavaiheessa. Sen avulla massoittelu saadaan laskettua huipputarkaksi.

3D-mallista pääset hahmottamaan, miltä talo tulee näyttämään: pääset liikkumaan mallin sisällä virtuaalisesti, katselemaan ja arvioimaan tilaratkaisuja sekä pohtimaan mahdollisia muutostarpeita ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.

 

kivitalo-3d-malli

Esimerkki 3d-mallikuvasta

 

Energialaskelmat

Saat talostasi energialaskelman jo tarjousvaiheessa, osana varsinaista tarjousta.

Energialaskelmasta selviävät eri lämmöntuottolaitteiden teoreettiset energiakulutuslaskelmat, joten pääset ajoissa miettimään suunnittelijan kanssa sopivinta lämmönlähdettä uuteen kotiisi. 

Näyttökuva 2019-8-20 kello 12.17.29

Esimerkki energialaskelmasta

*)Lämpimän käyttöveden, Ilmanvaihdon, valaistuksen ja kuluttajalaitteiden energian kulutus on esimerkkilaskelmassa yhteensä 5 318 kWh.

 

Referenssikohteisiin tutustuminen

Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti huippuluokkaa. Passiivikivitalon aiemmin hankkineet ovat parhaita puolestapuhujiamme, ja viemmekin sinut mielellämme tutustumaan jo rakennusprojektissaan pitemmälle ehtineisiin asiakkaisiimme.

Samalla saat kokemuspohjaista, rehellistä tietoa vertaisiltasi ja halutessasi myös esimerkiksi pystytysurakoitsijoilta.  

Päätöksenteko

Tarjousluovutus

Käymme tarjousluovutuksen, tarjottavan kokonaisuuden sekä sisällön huolellisesti läpi kanssasi kasvotusten tai videotapaamisessa. Näin saat valmiuden arvioida perusteellisesti, vastaako kokonaisuus varmasti tarpeitasi. 

Kokonaiskustannusten kartoitus

Tarjouksen luovutuksen yhteydessä teemme myös kokonaiskustannuskartoituksen Passiivikivitalojen tuotekokonaisuuksille räätälöidyllä RTS-kustannuslaskurilla.

Tilausvahvistuksen hyväksyntä

Tilausvahvistus hyväksytään pääsääntöisesti luonnoskuviin perustuvan tarjouksen pohjalta, mikä tarkoittaa, että lupa- ja tekninen suunnittelu päästään käynnistämään ajoissa. Tämän ansiosta myös urakoinnin saatavuus varmistetaan hyvissä ajoin. 

Toteutus

Suunnittelijatapaaminen

Tilausvahvistuksen hyväksymisen jälkeen edessä on suunnittelijatapaaminen, joka on yksi tärkeimpiä kokoontumisia koko projektin aikana. Mukana tapaamisessa ovat kaikki rakennuksesi suunnittelijat.

Suunnittelijatapaamisessa varmistetaan, että kaikki tarvittavat suunnitelmat sopivat toisiinsa saumattomasti. Samalla sovitaan aikatauluista ja pelisäännöistä.

Rakennuslupahakemus

Rakennuslupahakemus tehdään luonnossuunnittelun pohjalta ja on periaatteessa asiakkaan vastuulla. Käytännössä kuitenkin haluamme säästää vaivaasi, ja luvan hakee suunnittelija valtakirjallasi.

Tekninen suunnittelu

Tekninen suunnittelu, eli rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelu toteutetaan varsinaisesti suunnittelijatapaamisen jälkeen. Tällöin kokonaisuus ja projektin tavoitteet, kuten energiatehokkuus, ovat selvillä. Näin saadaan paras ja kustannustehokkain lopputulos.

Hintapäivitysdokumentti

Teknisessä suunnittelussa mahdollisesti tulevien suunnitelmamuutosten pohjalta tehdään hintapäivitysdokumentti siten, että tarjousvaiheen 3D-mallia verrataan teknisen suunnittelun jälkeiseen malliin kohteesta. Hintapäivitysdokumentissa hyvitetään tai lisäveloitetaan dokumentoidut muutokset sopimuksen mukaisin hinnoin.

Aikataulutus

Alustava aikataulutus tehdään suunnittelijatapaamisesta saatavien tietojen pohjalta ja on myös tärkeässä roolissa, että projekti etenee suunnitellusti ja kustannustehokkaasti. Yleensä varsinaisesta aikataulusta vastaa asiakkaan edustajana toimiva valvoja tai projektinjohtaja.

Rakentaminen; muista nämä!

 • Kohteen työnaikainen vakuuttaminen on sinun tehtävästi, joka tulee hoitaa ennen rakentamisen aloittamista.
 • Vesi- ja viemäriliittymät asiakas tai asiakkaan edustaja tilaa paikalliselta vesilaitokselta ja sähköliittymän sähkölaitokselta.
 • Varsinainen rakentaminen käynnistyy työmaakokouksella, kun rakennuslupa on saatu ja tontin nurkkapisteet on kunta merkinnyt.
 • Asiakkaan tilaama maanrakentaja huolehtii maanrakennusurakan yhteydessä vesi- ja viemäriliitosten vetämisestä taloon.
 • Kun tontilla on oikeaan korkoon tiivistetty sorapatja, alkaa meidän rakentamistyömme.
 • Runkorakentamisen aikana me hoidamme työmaalla kaiken tavaran vastaanotosta, siisteydestä ja tarvittavista teline- sekä nostotöistä alkaen.
 • Kun säältä suojaan toimitus on runko rakennettu valmiiksi raakapinnalle asti, ja rakennus on valmiina työmaa-aikaiseen lämmittämiseen.
 • Voit jatkaa projektia omatoimisesti, kilpailuttaa rauhassa mieleisesi tekijät tai hyödyntää hyväksi havaittujen yhteistyökumppaneidemme konseptuja osaurakoita ja palveluita. Areena on sinun.
Passiivitalot-lyhyesti

Passiivikivitalot lyhyesti

Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.

Talon on oltava energiatehokas  ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä terveinä, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta.

Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.

Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia. 

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072