2022-08-19-Järvimaanranta-WebRes-11

Energiatehokas koti = pienet lämmityskulut, pieni hiilijalanjälki

Asukkaille energiatehokas koti tarkoittaa minimaalisia lämmityslaskuja. Ilmastolle se merkitsee mahdollisimman pientä kuormitusta.

Ota yhteyttä

 

Energiatehokkaassa kodissa ei lämmitetä ulkoilmaa.

Passiivikivitalon edistyksellinen eristys ja massiivinen kivisydän pitävät tasaisen ja miellyttävän lämmön siellä, missä sen pitääkin olla: asukkaiden luona. Tästä syntyy mittava energiansäästö, joka taas tarkoittaa pienempää kuormitusta ilmastolle.

Rakennusten lämmitykseen kuluu kaikesta Suomessa käytetystä energiasta peräti 27 prosenttia. EU:n energia- ja ilmastotavoitteet ohjaavat suitsimaan energiankulutusta: vuoden 2030 loppuun mennessä  kaikkien uusien rakennusten tulee olla nolla-päästörakennuksia.

Passiivikivitalot täyttävät tulevatkin määräykset – ovat täyttäneet jo pitkään. Kuvaavaa on, että Vantaan Asuntomessuilla 2015 juuri meidän messutalollamme oli pienin kokonaishiilijalanjälki.  

Osasyynä tähän on vankka kokemus ja pitkäjänteinen työ: olemme ehtineet rakentaa omien arvioidemme mukaan enemmän passiiviluokan kivitaloja kuin koko Suomen muu rakennusala yhteensä.

Sinulle Passiivikivitalon omistajana energiatehokkuus tarkoittaa samalla myös minimaalisia laitehankintakustannuksia, viihtyisää asumista ja olemattoman pieniä lämmityskustannuksia – hengittävässä, rakenteiltaan terveessä kodissa.

Passiivikivitalo on kannattava satsaus myös jälleenmyyntiarvoa ajatellen: kosteusturvallinen rakenne ja kohtuullisina pysyvät asumiskulut houkuttelevat ostajia. Passiivikivitalon energiatodistusta ja kuntotutkimuksia kelpaa esitellä vuosienkin kuluttua!

 

Energiatehokkuusvertailu

Rakennuksen vaippa määrittää talon energiatehokkuuden

Rakennuksen vaipan energiatehokkuus määrittää tilojen lämmittämiseen vaadittavan lämmitysenergian määrän ja näin myös suurimman osan ostettavan energian säästöistä ja kustannuksista.

Rakennuksen lämmönlähde, koneet ja laitteet, keittiökalusteet sekä pintamateriaalit voidaan vaihtaa tai korjata trendien muuttuessa tai tekniikan kehittyessä, mutta rakennuksen runko / vaippa säilyy vuosikymmeniä ja määrittää rakennuksen määräysten mukaisuuden ja arvon tulevaisuudessa.

Oheinen taulukko kuvaa eri energiatasoisen vaipan lämmitystarvetta. Esimerkiksi kooltaan 200 m2 passiivitalon tilojen lämmitystarve on vuodessa n. 5 000 kWh, kun vastaavan nykymääräysten mukaisen ns. normitalon lämmitystarve on n. 15 000 kWh. Tämä tarkoittaa 30 snt/kWh -hinnalla 3 000 € eroa ostoenergian vuosikustannuksissa passiivitalon hyväksi.

Omakotitalon energiatehokkuus
Kioto-pyramidi

Mitä rakennusten energiatehokkuudelta vaaditaan tulevaisuudessa?

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin tulevat vaatimukset

  • Vuodesta 2030 lähtien kaikkien uusien rakennusten tulee olla nolla-päästö rakennuksia.
  • Olemassa olevat rakennukset on muutettava erittäin energiatehokkaiksi ja nollapäästöisiksi vuoteen 2050 mennessä.
  • Nollapäästöiset rakennukset ovat erittäin energiatehokkaita ja kuluttavat hyvin vähän energiaa.

Rakenteellinen energiatehokkuus on tulevaisuuden rakentamisen lähtökohtana!

Nollaenergiatalo
Vuosittainen energiankulutus passiivitalo vs normitalo
Lampokamerakuva_passiivitalosta

Passiivitalo

Passiivitalo on erittäin energiatehokas talo, joka on suunniteltu niin, että sen sisälämpötila pysyy mukavana minimaalisella lämmöntuotolla. Passiivitalon suunnittelussa keskeistä on ilman tiiviys, eristys, energiatehokkaat ikkunat ja oikeanlainen ilmanvaihto. Passiivitaloissa käytetään usein myös aurinkopaneeleja ja muita uusiutuvan energian lähteitä.

Passiivitalon energiankulutus on vain murto-osa perinteiseen taloon verrattuna. Tämä tarkoittaa, että passiivitaloissa asumiskustannukset ovat pienemmät, sillä lämmitys- ja jäähdytyskustannukset ovat vähäisemmät. Lisäksi passiivitalo on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä se vähentää hiilijalanjälkeä ja säästää energiaa.

Passiivikivitalossa vikasietoisuutta tuo lisäksi seinärakenteen betoninen kivisydän, jonka varaava massa tasaa sisälämpötilamuutoksia esimerkiksi sähkökatkotilanteissa.

Passiivitalo on vaivatonta toteuttaa kosteusteknisesti hengittävällä ja kosteusturvallisella Kivisydän Lämpöharkko U010 seinärakenteella.

Lue lisää passiivitalosta

Tässä lisää syitä valita Passiivikivitalot

Kosteusturvallinen rakenne
Passiivikivitalon seinärakenne on kehitetty Suomalaiseen ilmastoon sopivaksi.
Rehti rakennuskumppani
Asiakastyytyväisyys on meille sydämen asia, eikä stressin kuulu olla oman kodin rakennusmateriaali.
Kotimaista laatua anturasta kattoon
Passiivitalon rungon materiaalit valmistetaan Suomessa. Ne myös testataan kotimaisissa sääolosuhteissa.
Korkea jälleenmyyntiarvo
Huomisenkin vaatimukset täyttävä Passiivikivitalo säilyttää arvonsa ja on haluttu myös tulevaisuudessa.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin jutellaan lisää!

Ota yhteyttä

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.

Blogissa

Passiivikivitalo Kosteusturvakoti

Valoisa unelmakoti Saimaan rannalla! Skaalan uudet 4-lasiset lämpölasit mahdollistavat suurien ikkunapintojen käytön myös vähän energiaa kuluttavissa...

Nollaenergiatalo – mistä siinä on kysymys?

Yksinkertaisimman määritelmän mukaan rakennus on nollaenergiatalo, jos se tuottaa energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa. Insinööri tai muu valistunut...

Miten varautua viisaasti sähkön hinnannousuun uudiskohdetta rakennettaessa?

Miten käy sähkön hinnalle tulevaisuudessa? Energian hinta on yli kaksinkertaistunut vuoden takaisesta tasosta. Mitä liikenteen sähköistyminen...
Lue lisää
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Kosteusturvakoti-178 (1)
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072