passiivikivitalo-antura

Kivisydän – seinärakenne

Passiivikivitalo hengittää ja pysyy lämpimänä. Luja, kosteusturvallinen rakenne tarkoittaa puhtaampaa sisäilmaa sekä turvallista ja mukavaa asumista.

TUTUSTU TUOTTEISIIN Ota yhteyttä
muuttovalmis-kivitalo

Kiven järeys ja passiivitalon energiansäästö samassa talossa.

KIVISYDÄN LÄMPÖHARKOT, ovat kestävää mutta kevyttä materiaalia: yksi triplo painaa alle 4 kg. Talon runko kootaan niistä, ja kokonaisuuden sisälle valetaan anturasta katonrajaan asti yhtenäinen kivisydän.

Energiatehokkuuden salaisuus on triplojen Neopor®-eristys. Lämpöä tavallista EPS-eristettä merkittävästi paremmin eristävä Neopor on homehtumatonta sekä palo- ja kosteusturvallista. Se on myös täysin kierrätettävää, eikä valmistuksessa käytetä otsonikerrosta tuhoavia kaasuja, kuten CFC-, HCFC- ja HFC-yhdisteitä.

Neopor®-materiaalin ylivoimainen lämmöneristyskyky perustuu grafiittipartikkeleihin. Grafiitti kykenee sitomaan itseensä infrapunasäteilyä ja toisaalta heijastamaan lämpösäteilyä. 

Näyttökuva 2019-8-8 kello 13.14.42

Mitä tarkoitetaan hengittävällä rakenteella?

Kun talon rakenteet hengittää on rakenteissa luonnolliset olosuhteet ja ne voivat hyvin. Kosteusteknisesti oikein toimivat rakennukset ovat kestäneet satoja vuosia. Hengittävyys on tuttua hirsirakennuksista ja sama hengittävyys saavutetaan myös Kivisydän-passiivirakeneella.

Ilmassa on kosteutta, näkymätöntä vesihöyryä, joka tunkeutuu kaikkialle. Huoneilman kosteus vaihtelee, samoin ulkoilman kosteus. Kosteus pyrkii tasaantumaan ja vesihöyryä siirtyy sinne missä sitä on vähemmän. On mahdotonta estää ilman kosteutta menemästä rakenteeseen. Siksi on järkevää valita materiaalit, jotka kykenevät käsittelemään ja siirtämään vesihöyryä luonnollisella tavalla. Kivisydän-seinärakenteen teräsbetonisydämellä ja Neopor®-eristeellä on lähes vastaavat höyrynläpäisyarvot ja rakenne toimii kosteusteknisesti oikein ja turvallisesti.

Kivisydän-seinärakenne on lämmönpitävä ja hengittävä. Rakenteessa ei ole kosteussulkua, vaan se läpäisee vesihöyryä eli hengittää aivan kuten hirsi.

2dFwQyI5Sl65m23QLoC5LQ

Kivisydän-seinärakenne

Passiivikivitalon omistajalle kivisydämellä varustettu passiivirakenne tarkoittaa:

  •       edullisempia lämmityslaitekustannuksia
  •       pieniksi jääviä lämmityskustannuksia
  •       raikkaana pysyvää sisäilmaa
  •       energialuokitusta, josta voi olla ylpeä
  •       miellyttävää äänimaailmaa
  •       korkeaa jälleenmyyntiarvoa.
Sinun ei tarvitse asua keskeneräiseltä näyttävässä kivitalossa, vaan talo on heti viimeistä piirtoa myöten valmis nopean pinnoitettavuuden ansiosta.
0FCE44BD-6FC1-4966-83F6-9B7DB73DA257

Uusi edistyksellinen KIVISYDÄN LÄMPÖHARKKO U010 ja U016

Olemme erittäin ylpeitä tuodessamme markkinoille uuden ja innovatiivisen mallisuojatun KIVISYDÄN LÄMPÖHARKKO -tuoteperheen. Tuotteet mahdollistavat rakentamisen energiatehokkaasti ja kosteusturvallisesti.

Tuoteperhe sopii ominaisuuksiensa ansiosta loistavasti sekä ammatti- että omatoimirakentajalle tuoden kustannustehokkuutta sekä helppoutta rakentamiseen.

Tutustu tuoteperheeseen alla olevasta painikkeesta. Voit jättää halutessasi tarjouspyynnön kohteeseesi vaivattomasti tuoteperheen sivulla olevalla lomakkeella.

KIVISYDÄN LÄMPÖHARKKO U010 ja U016
esimerkkileikkaus-passiivikivitalot

Lataa rakenneleikkaus Passiivikivitalon rungosta

Alla olevan linkin kautta pääset tutkimaan tarkemmin esimerkkileikkauskuvaa Passiivikivitalon rakenteteesta.

Lataa

Yksilöllinen kivitalo koostuu myös näistä

Suunnittelu
Onnistunut suunnittelu ilahduttaa vielä vuosikymmentenkin päästä. Lisäksi se säästää rakentajalta sekä aikaa että rahaa.
Materiaalit
Käytämme talosi rungossa markkinoiden energiatehokkaimpia ja kosteusturvallisimpia materiaaleja.
Talotekniikka

Optimaaliset talotekniset ratkaisut tuovat merkittäviä säästöjä laite- ja lämmityskustannuksissa.

Toimituskokonaisuudet
Meiltä löydät juuri sinulle sopivan tavan rakentaa kivitalo.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin jutellaan lisää.

Ota yhteyttä

Asiakastarinoita

Passiivikivitalo.paritalo.Laajasalo
Passiivikivitalo Helsinki, paritalo 2 krs.
Passiivikivitalojen osuus rakennesuunnitteluineen tässä projektissa oli erittäin ratkaiseva, koska todella suurien ikkunapinta-alojen takia rakennusten täytyi olla mahdollisimman energiatehokkaita. Samoin rakentamisen helppous ja nopeus korostuivat isossa projektissa, tuoden säästöjä monella tapaa.
passiivikivitalo_seinajoki_2
Passiivikivitalo Seinäjoki 2 krs.
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
passiivikivitalo-kokemuksia-kirkkonummi2
Passiivikivitalo Kirkkonummi 2 krs.
Passiivikivitalo on osoittautunut todella hyväksi valinnaksi ja joskus vielä aiomme rakentaa talon, tulee sekin varmasti olemaan Passiivikivitalo.

Blogissa

Passiivitalo – mitä siitä pitäisi tietää?

Huoli muuttuvasta ilmastosta vaikuttaa myös rakennusmääräyksiin: Suomen korkeudella lämmitysenergia nielaisee keskimäärin puolet kaikesta...

Omakotitalon rakentaminen: mistä aloittaa?

Suunnitteletko omakotitalon rakentamista tai rakennuttamista? Sinun ei tarvitse olla rakennusinsinööri tai timpuri käynnistääksesi projektin,...

Nollaenergiatalo – mistä siinä on kysymys?

Yksinkertaisimman määritelmän mukaan rakennus on nollaenergiatalo, jos se tuottaa energiaa yhtä paljon kuin kuluttaa. Insinööri tai muu valistunut...
Lue lisää
asuntoesite

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Tilaa maksuton kartoitus – saat tietoa ja apua rakennusprojektisi suunnitteluun

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR

SV_LOGO_Passiivikivitalot_Nordic_Oy_FI_402236_web