suunnittelu

Muuttovalmiin talotoimituksen päävaiheet

< Takaisin toimituskokonaisuuden pääsivulle

Kartoitus

Tarvekartoitus ja budjetin läpikäynti

Talosta tulee mieleinen ja projektista jouheva, kun tunnemme tarpeesi perinpohjaisesti.

Tarvekartoitustapaamisessa käymme kanssasi läpi teille tärkeimmät toiveet niin tulevan kodin kuin myös rakentamisen osalta sekä käytettävissä olevan budjetin. Halutessasi ehdotamme myös rakentamisen säästö- tai panostuskohteita.

Sovi tapaaminen kasvotusten tai videotapaamisena mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mieluiten jo ennen tontin hankkimista, jotta kokonaisuus saadaan alusta asti pysymään mutkattomana ja sinulle helppona. Autamme mielellämme sinua  projektin alkumetreiltä asti, vaikkapa jo sopivan suunnittelijan valinnassa.

Tonttiin tutustuminen

Kun kutsut asiantuntijamme ja suunnittelijan tutustumaan tonttiin kanssasi, kuulet tuoreeltaan inspiroivia asiantuntijanäkemyksiä, pääset konkretisoimaan ajatuksiasi ja vauhditat suunnittelutyötä.

Meillä on kumppaniverkostossa toimijoita joilla on olemassa olevaa tonttivarantoa sekä hyvät yhteydet useiden kuntien kaavoituksesta vastaaviin tahoihin. Pystymme näin auttamaan asiakkaitamme tarvittaessa myös tonttimaan hankinnassa.

Suunnittelu

Luonnossuunnittelu

Suunnittelun lähtökohtina ovat aina tarpeesi ja budjettisi sekä tietenkin tontin ja sen ympäristön asettamat vaatimukset.

Luonnossuunnittelun pohjana voidaan käyttää valmista talomallia, tiettyä tyylisuuntaa tai vaikkapa kuvia sinua miellyttävistä taloista.

Näin pääset alkuun:

  • Kirjaa paperille omat arvosi, harrastuksesi, tilatarpeesi ja kaikki se, mitä tulevalta kodiltasi kaipaat.
  • Kerää kuvia sinua inspiroivista kohteista sekä sisä- että ulkopuolelta.
  • Pohdi nykyistä arkeasi: mitkä asiat ovat nykyisessä kodissasi olennaisimpia hyvän arjen tekijöitä? Minkä haluaisit muuttuvan tulevaisuudessa?
  • Selvittele alustavasti käytettävissäsi olevaa budjettia.

Näillä eväillä ammattitaitoinen suunnittelija pääsee parhaiten kiinni tarpeisiisi ja osaa suorilta lähteä suunnittelemaan rakennusta, joka on juuri toiveidesi mukainen sekä budjettiisi sopiva. Ja mikäli näyttää, ettei yhtälöä saada joltain osin toimimaan, hän osaa ajatustesi pohjalta avata keskustelun sopivista ratkaisumalleista.

3D-mallinnus

Kaikista kohteista tehdään 3D-malli jo tarjouslaskentavaiheessa. Sen avulla massoittelu saadaan laskettua huipputarkaksi.

3D-mallista pääset hahmottamaan, miltä talo tulee näyttämään: pääset liikkumaan mallin sisällä virtuaalisesti, katselemaan ja arvioimaan tilaratkaisuja sekä pohtimaan mahdollisia muutostarpeita ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.

kivitalo-3d-malli

Esimerkki 3d-mallikuvasta

 

Energialaskelmat

Saat talostasi energialaskelman jo tarjousvaiheessa, osana varsinaista tarjousta.

Energialaskelmasta selviävät eri lämmöntuottolaitteiden teoreettiset energiakulutuslaskelmat, joten pääset ajoissa miettimään suunnittelijan kanssa sopivinta lämmönlähdettä uuteen kotiisi. 

Lammitysjarjestelmavertailu_passiivikivitalo

Esimerkki energialaskelmasta*

*)Lämpimän käyttöveden, Ilmanvaihdon, valaistuksen ja kuluttajalaitteiden energian kulutus on esimerkkilaskelmassa yhteensä 5 318 kWh.

Referenssikohteisiin tutustuminen

Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti huippuluokkaa. Passiivikivitalon aiemmin hankkineet ovat parhaita ", ja viemmekin sinut mielellämme tutustumaan jo rakennusprojektissaan pitemmälle ehtineisiin asiakkaisiimme.

Samalla saat kokemuspohjaista, rehellistä tietoa paitsi vertaisiltasi, halutessasi myös esimerkiksi pystytysurakoitsijoilta.  

Päätöksenteko

Tarjousluovutus

Käymme tarjousluovutuksen, tarjottavan kokonaisuuden sekä sisällön huolellisesti läpi kanssasi kasvotusten tai videotapaamisessa. Näin saat valmiuden arvioida perusteellisesti, vastaako kokonaisuus varmasti tarpeitasi. 

Kokonaiskustannusten kartoitus

Tarjouksen luovutuksen yhteydessä teemme kartoituksen kokonaiskustannuksista RTS-kustannuslaskurilla, joka on räätälöity Passiivikivitalon tuotteita varten. 

Tilausvahvistuksen hyväksyntä

Tilausvahvistus hyväksytään pääsääntöisesti luonnoskuviin perustuvan tarjouksen pohjalta, mikä tarkoittaa, että lupa- ja tekninen suunnittelu päästään käynnistämään ajoissa. Tämän ansiosta myös urakoinnin saatavuus voidaan varmistaa hyvissä ajoin. 

Muuttovalmiiksi rakennettavissa kohteissa tilausvahvistus allekirjoitetaan kohteen toteuttajan, Evesa Oy:n, kanssa.

Toteutus

Suunnittelijatapaaminen

Tilausvahvistuksen hyväksymisen jälkeen edessä on suunnittelijatapaaminen. Se on yksi tärkeimpiä kokoontumisia koko projektin aikana. Mukana tapaamisessa ovat kaikki rakennuksesi suunnittelijat.

Suunnittelijatapaamisessa varmistetaan, että kaikki tarvittavat suunnitelmat sopivat toisiinsa saumattomasti. Samalla sovitaan aikatauluista ja pelisäännöistä.

Rakennuslupahakemus

Rakennuslupahakemus tehdään luonnossuunnittelun pohjalta ja on periaatteessa asiakkaan vastuulla. Käytännössä kuitenkin haluamme säästää vaivaasi, ja luvan hakee suunnittelija valtakirjallasi.

Sisustusratkaisut

Lopulliset sisustusratkaisuvalinnat teet yhteistyökumppanisuunnittelijamme kanssa, jotta niistä tulee täsmälleen yksilöllisen makusi mukaiset.

Tekninen suunnittelu

Tekninen suunnittelu, eli rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelu toteutetaan suunnittelijatapaamisen jälkeen. Tällöin kokonaisuus tavoitteineen – esim. energiatehokkuuden suhteen – on selvillä, mikä tarkoittaa hiottua ja kustannustehokasta lopputulosta.

Hintapäivitysdokumentti

Teknisessä suunnittelussa mahdollisesti tulevien suunnitelmamuutosten pohjalta tehdään hintapäivitysdokumentti siten, että tarjousvaiheen 3D-mallia verrataan teknisen suunnittelun jälkeiseen malliin kohteesta. Hintapäivitysdokumentissa hyvitetään tai lisäveloitetaan dokumentoidut muutokset sopimuksen mukaisin hinnoin.

Aikataulutus

Alustava aikataulutus tehdään suunnittelijatapaamisesta saatavien tietojen perusteella. Olemme tunnettuja siitä, että projektimme etenevät suunnitellusti ja kustannustehokkaasti.

Yleensä varsinaisesta rakennusaikataulusta vastaa asiakkaan edustajana toimiva valvoja tai projektinjohtaja.

Rakentaminen – hyvä tietää

  • Kohteen työnaikainen vakuuttaminen on sinun vastuullasi. Hoidathan asian ennen rakentamisen aloittamista!
  • Muuttovalmiissa toimituskokonaisuudessa asiakas tai asiakkaan edustaja tilaa paikalliselta vesilaitokselta vesi- ja viemäriliittymät ja sähköliittymän sähkölaitokselta.
  • Tästä eteenpäin rakentamisesta vastaamme me yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sinulle jäävät vain pihan pintarakenteet.
Passiivitalot-lyhyesti

Passiivitalot lyhyesti

Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.

Talon on oltava energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä terveinä, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta. 

Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.

Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia. 

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072