< Takaisin toimituskokonaisuuden pääsivulle
Tarvekartoitus ja budjetin läpikäynti
Talosta tulee mieleinen ja projektista jouheva, kun tunnemme tarpeesi perinpohjaisesti.
Tarvekartoitustapaamisessa käymme kanssasi läpi teille tärkeimmät toiveet niin tulevan kodin kuin myös rakentamisen osalta sekä käytettävissä olevan budjetin. Halutessasi ehdotamme myös rakentamisen säästö- tai panostuskohteita.
Sovi tapaaminen kasvotusten tai videotapaamisena mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mieluiten jo ennen tontin hankkimista, jotta kokonaisuus saadaan alusta asti pysymään mutkattomana ja sinulle helppona. Autamme mielellämme sinua projektin alkumetreiltä asti, vaikkapa jo sopivan suunnittelijan valinnassa.
Tonttiin tutustuminen
Kun kutsut asiantuntijamme ja suunnittelijan tutustumaan tonttiin kanssasi, kuulet tuoreeltaan inspiroivia asiantuntijanäkemyksiä, pääset konkretisoimaan ajatuksiasi ja vauhditat suunnittelutyötä.
Meillä on kumppaniverkostossa toimijoita joilla on olemassa olevaa tonttivarantoa sekä hyvät yhteydet useiden kuntien kaavoituksesta vastaaviin tahoihin. Pystymme näin auttamaan asiakkaitamme tarvittaessa myös tonttimaan hankinnassa.
Luonnossuunnittelu
Suunnittelun lähtökohtina ovat aina tarpeesi ja budjettisi sekä tietenkin tontin ja sen ympäristön asettamat vaatimukset.
Nollaenergiatalon suunnittelua ohjaa luonnollisesti myös energiatehokkuus. Talon muoto ja optimaalinen sijoittaminen oikeaan ilmansuuntaan sekä esimerkiksi aurinkosuojauksen merkitys korostuvat nollaenergiarakennusta suunniteltaessa.
Luonnossuunnittelun pohjana voidaan käyttää valmista talomallia, tiettyä tyylisuuntaa tai vaikkapa kuvia sinua miellyttävistä taloista.
Näin pääset alkuun:
Näillä eväillä ammattitaitoinen suunnittelija pääsee parhaiten kiinni tarpeisiisi ja osaa suorilta lähteä suunnittelemaan rakennusta, joka on juuri toiveidesi mukainen ja budjettiisi sopiva. Ja mikäli näyttää, ettei yhtälöä saada joltain osin toimimaan, hän osaa ajatustesi pohjalta myös avata keskustelun sopivista ratkaisumalleista.
Taloteknisten laitteiden ja automatiikan alustava suunnittelu
Nollaenergiatalon talotekniset ratkaisut (esim. ABB REACT) ja niitä ohjaava automatiikka korostuvat suunnittelussa. Jotta lopputulos olisi optimaalinen, on niitä järkevää pohtia alustavasti jo luonnossuunnitteluvaiheessa.
3D-mallinnus
Kaikista kohteista tehdään 3D-malli jo tarjouslaskentavaiheessa. Sen avulla massoittelu saadaan laskettua huipputarkaksi.
3D-mallista pääset hahmottamaan, miltä talo tulee näyttämään: pääset liikkumaan mallin sisällä virtuaalisesti, katselemaan ja arvioimaan tilaratkaisuja sekä pohtimaan mahdollisia muutostarpeita ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.
Esimerkki 3d-mallikuvasta
Energialaskelmat
Saat talostasi energialaskelman jo tarjousvaiheessa, osana varsinaista tarjousta.
Energialaskelmasta selviävät eri lämmöntuottolaitteiden teoreettiset energiakulutuslaskelmat, joten pääset ajoissa miettimään suunnittelijan kanssa sopivinta lämmönlähdettä uuteen kotiisi.Esimerkki energialaskelmasta*.
*)Lämpimän käyttöveden, Ilmanvaihdon, valaistuksen ja kuluttajalaitteiden energian kulutus on esimerkkilaskelmassa yhteensä 5 318 kWh.
Referenssikohteisiin tutustuminen
Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti huippuluokkaa. Passiivikivitalon aiemmin hankkineet ovat parhaita suosittelijoitamme, joten viemme sinut enemmän kuin mielellämme tutustumaan jo rakennusprojektissaan pitemmälle ehtineisiin asiakkaisiimme.
Samalla saat kokemuspohjaista, rehellistä tietoa paitsi vertaisiltasi, myös halutessasi esimerkiksi pystytysurakoitsijoilta.
Tarjousluovutus
Käymme tarjousluovutuksen, tarjottavan kokonaisuuden sekä sisällön huolellisesti läpi kanssasi kasvotusten tai videotapaamisessa. Näin saat valmiuden arvioida perusteellisesti, vastaako kokonaisuus varmasti tarpeitasi.
Kokonaiskustannusten kartoitus
Tarjouksen luovutuksen yhteydessä teemme kartoituksen kokonaiskustannuksista RTS-kustannuslaskurilla, joka on räätälöity Passiivikivitalon tuotteita varten.
Tilausvahvistuksen hyväksyntä
Tilausvahvistus hyväksytään pääsääntöisesti luonnoskuviin perustuvan tarjouksen pohjalta, mikä tarkoittaa, että lupa- ja tekninen suunnittelu päästään käynnistämään ajoissa. Tämän ansiosta myös urakoinnin saatavuus voidaan varmistaa hyvissä ajoin.
Tilausvahvistuksen hyväksymisen jälkeen edessä on suunnittelijatapaaminen. Se on yksi tärkeimpiä kokoontumisia koko projektin aikana. Mukana tapaamisessa ovat kaikki rakennuksesi suunnittelijat.
Suunnittelijatapaamisessa varmistetaan, että kaikki tarvittavat suunnitelmat sopivat toisiinsa saumattomasti. Samalla sovitaan aikatauluista ja pelisäännöistä.
Rakennuslupahakemus
Rakennuslupahakemus tehdään luonnossuunnittelun pohjalta ja on periaatteessa asiakkaan vastuulla. Käytännössä kuitenkin haluamme säästää vaivaasi, ja luvan hakee suunnittelija valtakirjallasi.Tekninen suunnittelu
Tekninen suunnittelu, eli rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelu toteutetaan suunnittelijatapaamisen jälkeen. Tällöin kokonaisuus tavoitteineen – esim. energiatehokkuuden suhteen – on selvillä, mikä tarkoittaa hiottua ja kustannustehokasta lopputulosta.
Hintapäivitysdokumentti
Teknisessä suunnittelussa mahdollisesti tulevien suunnitelmamuutosten pohjalta tehdään hintapäivitysdokumentti siten, että tarjousvaiheen 3D-mallia verrataan teknisen suunnittelun jälkeiseen malliin kohteesta. Hintapäivitysdokumentissa hyvitetään tai lisäveloitetaan dokumentoidut muutokset sopimuksen mukaisin hinnoin.
Aikataulutus
Alustava aikataulutus tehdään suunnittelijatapaamisesta saatavien tietojen perusteella. Olemme tunnettuja siitä, että projektimme etenevät suunnitellusti ja kustannustehokkaasti.
Yleensä varsinaisesta aikataulusta vastaa asiakkaan edustajana toimiva valvoja tai projektinjohtaja.
Rakentaminen
Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.
Talon on oltava energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä kuivina, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta.
Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.
Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia.