suunnittelu

Toimivan yhteistyön kulmakivet

< Takaisin toimituskokonaisuuden pääsivulle

Kartoitus

Tarvekartoitus

Kokemusten vaihtaminen ja tutustuminen jo ennakolta asiakkaan toimintaan ja tavoitteisiin auttaa ja nopeuttaa yhteisen toimintatavan löytymistä. Yhteinen tapaaminen kannattaa sopia vaikka kohde olisi vasta suunnitteilla pidemmällä tulevaisuudessa .

Mitä paremmin toisemme tunnemme sitä jouhevampaa yhteistyöstä tulee.

Säännöllisellä yhteisellä kanssakäymisellä voimme myös löytää kokemuksiemme pohjalta rakentamisen säästö- tai kehityskohteita olemassa oleviin ja tuleviin hankkeisiin.

Tontin hankinnassa auttaminen

Meillä on kumppaniverkostossa toimijoita joilla on olemassa olevaa tonttivarantoa sekä hyvät yhteydet useiden kuntien kaavoituksesta vastaaviin tahoihin. Pystymme näin auttamaan asiakkaitamme tarvittaessa myös tonttimaan hankinnassa.

Referenssikohteisiin tutustuminen

Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti huippuluokkaa ja olemassaolevat asiakkaamme parhaita "myyntimiehiämme". Tarjoammekin mielellämme asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua asiakaskohteisiimme.

Haluamme, että uudet asiakkaamme saavat avoimen, rehellisen, kokemuspohjaisen tiedon jo rakentaneilta tai parhaillaan rakentavilta asiakkailtamme tai esimerkiksi pystytysurakoitsijoilta. 

Suunnittelu

Luonnossuunnittelu

Tarjoamme suunnitteluapua tarvittaessa myös projektiasiakkaillemme tai autamme löytämään projektiin sopivan suunnittelijan verkostostamme mikäli siihen on tarvetta.

Suunnittelun lähtökohtina ovat aina asiakkaan tarppeet, projektin tavoitteet ja budjetti sekä tontin ja sen ympäristön asettamat vaatimukset.

Tarjottavan kokonaisuuden kartoitus

Yksinkertaisimmillaan, kun tunnemme toistemme toimintatavat riittää, että lähetätte meille tarjouspyynnön ja me vastaamme pyyntöön tarjouspyynnön mukaisesti.

Usein (varsinkin ensimmäisissä yhteisissä kohteissa) olisi hyvä istua alas ja miettiä mikä on toimintanne kannalta osuvin kokonaisuus ja sisältääkö kokonaisuus esimerkiksi rakennesuunnittelun.

Rakennesuunnittelu tulee meiltä omasta takaa. Keräämme tietoa ja kehitämme detaljeja sekä käytäntöjä jatkuvasti työmaalta tulevan tiedon pohjalta. 

3D-mallinnus

Teemme kaikista kohteista 3D-mallinnuksen jo tarjouslaskentavaiheessa. Sen avulla massoittelu saadaan laskettua huipputarkaksi.

3D-mallista pääsee myös hahmottamaan, miltä kohde tulee näyttämään: mallin sisällä voi liikkua virtuaalisesti ja katsella sekä arvioida tilaratkaisuja sekä pohtia mahdollisia muutostarpeita ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.

kivitalo-3d-malli

Esimerkki 3d-mallikuvasta

 

Energialaskelmat

Teemme kohteista myös energialaskelman jo tarjousvaiheessa, osana varsinaista tarjousta.

Energialaskelmassa tuomme esiin myös eri lämmöntuottolaitteiden teoreettiset energiakulutuslaskelmat, jolloin päästään jo varhain miettimään suunnittelijoiden kanssa kohteeseen sopivin lämmönlähde. 

Näyttökuva 2019-8-20 kello 12.17.29

Esimerkki energialaskelmasta

*)Lämpimän käyttöveden, Ilmanvaihdon, valaistuksen ja kuluttajalaitteiden energian kulutus on esimerkkilaskelmassa yhteensä 5 318 kWh.

 

Päätöksenteko

Tarjousluovutus

Käymme tarjottavan kokonaisuuden kanssanne läpi kasvotusten, videotapaamisessa tai sähköpostitse sovitun käytännön mukaisesti.

 

Tilausvahvistuksen hyväksyntä

Tilausvahvistus on osa tarjouskokonaisuutta. Tilausvahvistus hyväksytään pääsääntöisesti luonnoskuviin perustuvan tarjouksen pohjalta, jolloin lupa- ja tekninen suunnittelu päästään käynnistämään ajoissa. Tämän ansiosta myös urakoinnin saatavuus voidaan varmistaa hyvissä ajoin. 

Muuttovalmiiksi rakennettavissa kohteissa tilausvahvistus allekirjoitetaan kohteen toteuttajan, Evesa Oy:n, kanssa.

Toteutus

Suunnittelijatapaaminen

Tilausvahvistuksen hyväksymisen jälkeen edessä on suunnittelijatapaaminen, joka on yksi tärkeimpiä kokoontumisia koko projektissa. Mukana ovat asiakkaan kaikki työhön osallistuvat suunnittelijat.

Suunnittelijatapaamisessa varmistetaan, että kaikki tarvittavat suunnitelmat sopivat toisiinsa saumattomasti. Samalla sovitaan aikatauluista ja pelisäännöistä.

Tekninen suunnittelu

Tekninen suunnittelu, eli rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelu toteutetaan suunnittelijatapaamisen jälkeen. Tällöin kokonaisuus tavoitteineen – esim. energiatehokkuuden suhteen – on selvillä, mikä tarkoittaa hiottua ja kustannustehokasta lopputulosta.

Aikataulutus

Alustava aikataulutus tehdään suunnittelijatapaamisesta saatavien tietojen perusteella. Olemme tunnettuja siitä, että projektimme etenevät suunnitellusti ja kustannustehokkaasti.

Yleensä varsinaisesta aikataulusta vastaa asiakas tai asiakkaan edustajana toimiva valvoja tai projektinjohtaja.

Rakentaminen

Toimitukset/toteutus sovitaan projektikohteissa aina yksilöllisesti asiakkaan tahtotilan mukaisesti.

Passiivitalot-lyhyesti

Passiivitalot lyhyesti

Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.

Talon on oltava energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä kuivina, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta. 

Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.

Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia. 

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072