puhallusvilla2013-iso_04

Ekovilla

Lämmin Ekovilla on puukuitua. Se tulee luonnosta ja siirtää sen ikiaikaiset ja hyväksi havaitut ominaisuudet osaksi yläpohjaa.

Ekovilla tehdään kierrätetystä puukuidusta ja on hengittävä eriste.

< Takaisin Materiaalit-pääsivulle

Ekovilla on lämmin luonnon viisaudella

Lämmöneristeiden tehokkuutta mitataan lämmönjohtavuusarvoilla. Ekovillassa on tämän lisäksi mukana muutkin lämpimyyteen vaikuttavat ominaisuudet. Tähän pystyy luonnollisella tavalla toimiva eristekuitu.

Luonnosta tulevat toimivimmat ratkaisut lämmöneristämiseen. Kylmiin oloihin luodut eläimet tarkenevat erittäin kylmissä olosuhteissa, koska niiden peitinkarvat ovat onttoja sisältäen runsaasti eristävää ilmaa. Lisäksi niillä on peitinkarvojen väleissä kiharaiset aluskarvat, jotka estävät ilman liikkumisen turkin sisällä. Samaa hienoa luonnollisuutta tarjoaa myös Ekovilla oman kotisi lämmöksi.

Ekovilla-eristeen materiaali on luonnosta tulevaa puukuitua. Kuidun sisällä on solukko, joka sisältää runsaasti ilmaa ja jossa ilma pysyy paikallaan muodostaen tehokkaan lämmöneristeen. Ekovillassa on myös kuitujen välissä runsaasti eristävää ilmaa. Kuidut on hierretty ainutlaatuisella tavalla niin, ne muodostavat kuohkean ja hyvin ilmaa sisällään pitävän lämmöneristeen.

Ekologinen

Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, hyödyntäen juuri lukemaasi sanomalehteä. Toimittaessasi lehden keräyslaatikkoon kuljetettavaksi edelleen tehtaallemme, teet samalla helpon ja tärkeän ekologisen valinnan arjessa. Tehtaalla lajiteltu paperi nimittäin kuidutetaan uudelleen, lämpimäksi ja vihreäksi Ekovillaksi!

Ja kun sinä rakentaessasi tai remontoidessasi valitset Ekovillan, eristät yläpohjasi hiilineutraalisesti. Toisin sanoen, eristeen valmistaminen ei tuota hiilidioksidia enempää kuin siihen puupohjaisena raaka-aineena sitoutuu.

Ekovilla voidaan edelleen kierrättää useilla eri tavoilla. Mikäli rakennus puretaan ja poistetaan, tuotetta voidaan uusiokäyttää sellaisenaan lämmöneristeenä. Elinkaarensa lopussa sitä voidaan käyttää energian tuottamiseen muun polttoaineen mukana, tai laimentaen maanparannusaineena.

Ekovilla - puhallusvilla

Ekovilla on erittäin suosittu puhallusvilla omakotitaloissa ja laajalti käytetty myös ammattirakentamisessa. Puhallusvilla valmistetaan sanomalehtipaperista ja sillä on eristetty asiakkaittemme koteja jo neljänkymmenen vuoden ajan.

Puhallusvillalla on ekotehokkaan eristeen hyvät ominaisuudet; se valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, se on hiilineutraali tuote ja eristeenä säästää energiaa.

 • Puhallusvilla uusiutuvasta luonnonvarasta
 • Hyvä lämmöneristämiskyky
 • Hyvät rakenteelliset palo-ominaisuudet
 • Hengittävä ja turvallinen
 • Hiilineutraali eriste

Yläpohjan lämmöneristys on nopeaa puhallettavan Ekovillan avulla. Valtuutettu Ekovilla-palveluyrittäjä tuo eristeet ja asennuskaluston mukanaan ja hoitaa eristämisen ammattitaitoisesti valmiiksi asti. Puhallusvilla täyttää pienimmätkin kolot ja muodostaa yhtenäisen tehokkaan eristevaipan.

 

Suora yläpohja (1)

Periaatekuva yläpohjan puhalluseristyksestä. Alapaarteiden välissä 100 mm Ekovillalevyä.

 

 

Ontelopuhallus

Kuvaa yläpohjan ontelorakenteesta.

 

Ekovilla YP ominaisuudet

  • Yläpohjiin käytettävän puhallusvillan suositeltava tiheys on noin 26-36 kg/m3.
  • Ilmoitettu lämmönjohtavuus λD(23,50) 0,038 W/(m K)
  • Suunnitteluarvo ʎd 0,038 W/(m K)

Valmistautumisohje

Varmista kohteen asennusvalmius ennen asennusta, vältyt lisäkustannuksilta. Varmista, että kaikki rakenteet on tehty oikein. Huomioi eristyisesti ontelo- ja seinärakenteiden oikeellisuus eristyksen onnistumisen kannalta.

Huomioitava ennen asennusta

 • Sovi asennusaika riittävän ajoissa (noin 3 viikkoa). Ekovilla-asennukseen sisältyy 1 käyntikerta, mikä on huomioitava työjärjestyksessä.
 • Varmista, että asennusauto pääsee mahdollisimman lähelle asennuskohdetta. (alle 10 m).
 • Voimakkaat ilmavirtaukset yläpohjassa tulee estää tuulenohjaimilla tai tuulensuojalevyillä.
 • Varmista, että voimavirtaa on saatavilla (3 x 16A).
 • Varmista, että asennuskohteessa on käytettävissä asianmukaiset ja työturvalliset telineet. "Vinttimalleissa" ja rossipohjissa pidä huoli siitä, että asennuspaikalta löytyy kulkusillat ja/tai levyt, joiden päältä työn voi suorittaa.
 • Varmista, että itse olet tai edustajasi on paikalla asennusyksikön saapuessa.
 • Varmista, että eristämistilan
  • savuhormin palosuojaus on tehty
  • LVIS-asennukset eristyksineen on tehty
  • tarvittavat sähköasennukset on tehty

 

Passiivitalot-lyhyesti

Passiivikivitalot lyhyesti

Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.

Talon on oltava energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä terveenä, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta. 

Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.

Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia. 

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072