Vantaalainen Kurt Jansson halusi kahden aikuisen taloudelleen kodiksi kivitalon. Kevyempi materiaali kiinnosti jo aiemmin kivitalon rakentanutta, ja käytyjen neuvottelujen jälkeen Passiivikivitalojen valinta tuntui luontevalta. Passiivikivitalojen tarjoama turvallinen kokonaispaketti suunnitteluineen sekä tuki ja opastus pystytykseen vakuuttivat Janssonin.

Nykyisen kotinsa Jansson rakensi vielä ollessaan muualla töissä. Kokonaisuudessa on autotalli-/pihasauna­rakennuksen lisäksi paritalo sekä sataneliöinen talo, jossa Jansson perheineen asuu. - Käytin silloin vapaa-aikani projektin pyörittämiseen siten, että palkkaamani miehet hoitivat rakennustyöt päivisin, ja itse iltaisin suunnittelin ja valmistelin seuraavaa päivää. Työ sujui nopeasti, mutta kyllä rakentaminen oman työn ohella ottaa aina voimille, kertoo Jansson. 

Rakentaminen sujui hyvin, ja sekä aikataulussa että budjetissa pysyttiin. Myöhään syksyllä aloitetussa rakentamisessa seinien valu tehtiin vasta pakkasilla, joka ei ollut mikään ongelma: seinärakenne piti valun lämpimänä.

Talossa on asuttu neljä vuotta, ja kokemukset ovat lähes pelkästään hyviä. Talo pysyy lämpöisenä ja sai tiiveysmittauksissa erinomaisen arvosanan. - Lämmitysenergiaa menee niin vähän, etten enää pidä kirjaa kulutuksesta, kertoo Jansson. - Lämmönlähteenä on ilmalämpöpumppu ja sähköinen lattialämmitys. Makuuhuoneessa on lisäksi tuloilman sähkölämmitys, jota tosin on tarvittu hyvin harvoin.

Jansson siirtyi kaksi vuotta sitten päätoimiseksi rakennusyrittäjäksi, ja on rakentanut Vantaan Rajakylään kolmiasuntoisen rivitalon Passiivikivitalojen konseptilla. Myös tämä projekti sujui hyvin, ja asunnot menivät nopeasti kaupaksi. - Rakennusaikana ohikulkijoilla riitti ihmettelemistä, kun työmaalla pieni, hentorakenteinen rakennusmies pystytti ulkoseiniä ja nosteli lähes itsensä kokoisia ”harkkoja” niin kevyesti, nauraa Jansson ja kiittelee rakennuskonseptin helppoutta. - Passiivitriplot voi heitellä alumiinitelineille, ja ketjusahalla tehdä aukotukset ja katkaisut, hikoilematta. Lisäksi sähkö- ja vesiputket saa kätevästi roilottua kuumaleikkurilla seiniin ja lattiaan vasta kun ollaan jo katon alla suojassa.

Alkuun Janssonia mietitytti se seikka, miten tähän seinärakenteeseen saa mitään kiinnitettyä. - Nyt voin todeta, että kaikki onnistuu eikä yhtään asiaa ole jäänyt kiinnittämättä, toteaa Jansson.

Janssonin seuraava rakennusprojekti on neljän 50 - 60 m2:n asunnon rivitalo Vantaan Varistoon, joka lähtee liikkeelle taas yhteistyössä Passiivikivitalojen kanssa syksyllä 2015.

Viimeisimmät uutiset

 • 20 marras

  27.11 Helsinki

  Tiistaina 27.11.2018  klo 16:30 - 18:30 Pellonperäntie 7B, 00830 Helsinki (opastus paikalle Tammisalontieltä) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Helsinkiin! Näyttävä kaksikerroksinen Passiivikivitalo sijaitsee…
  Lue lisää...
 • 09 marras

  29.11 Tampere

    Torstai 29.11.2018  klo 16:30 - 18:30Kaonpäänkatu 14 C, 33820 Tampere (opastus paikalle Viinikankadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Todella näyttävä ja…
  Lue lisää...
 • 09 loka

  31.10 Lieto

    Keskiviikko 31.10.2018  klo 16:30 - 18:30Petäjäkuja 4, 21420 Lieto (opastus paikalle Jukolantieltä) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Lietoon! 2018 valmistuneessa Passiivikivitalossa on…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani