suunnittelu

Kivisydän-kellarikerros-toimituksen päävaiheet

< Takaisin toimituskokonaisuuden pääsivulle

Kartoitus

Tarvekartoitus ja budjetin läpikäynti

Kellarikerroksesta tulee sinulle mieleinen ja projekti sujuu jouhevasti, kun tunnemme tarpeesi perinpohjaisesti.

Tarvekartoitustapaamisessa käymme kanssasi läpi teille tärkeimmät toiveet niin tulevan kodin kuin myös rakentamisen osalta sekä käytettävissä olevan budjetin. Halutessasi ehdotamme myös rakentamisen säästö- tai panostuskohteita.

Sovi tapaaminen kasvotusten tai videotapaamisena mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kokonaisuus pysyy alusta asti sinulle mutkattomana. Autamme mielellämme projektin alkumetreiltä asti.

Rakennuspaikkaan tutustuminen

Kun kutsut asiantuntijamme ja suunnittelijan tutustumaan kohteeseen kanssasi, kuulet tuoreeltaan inspiroivia asiantuntijanäkemyksiä, pääset konkretisoimaan ajatuksiasi ja vauhditat suunnittelutyötä.

Suunnittelu

Luonnossuunnittelu

Suunnittelun lähtökohtina ovat aina tarpeesi ja budjettisi sekä tietenkin talon, tontin ja sen ympäristön asettamat vaatimukset.

Kellarikerroksen luonnossuunnittelun pohjana voidaan käyttää paitsi itse rakentuvaa taloa, myös kuvia innostavista kellariprojekteista, joihin olet tutustunut.

Näin pääset alkuun:

  • Kirjaa paperille, mitä kellaritiloilta kaipaat. Toivotko pelkkää säilytystilaa, omaa kylpyläosastoa tai harrasteluolaa?
  • Kerää kuvia sinua inspiroivista kohteista.
  • Mieti, miten kellaritila nivoutuu arkielämääsi. Tuleeko siellä oleskeltua tai käytyä päivittäin? Onko mahdollista, että käyttötarkoitus vaihtuu tulevaisuudessa, jolloin esim. seinien sijoittelusta kannattaa tehdä mahdollisimman muunneltava?

Näillä eväillä ammattitaitoinen suunnittelija pääsee parhaiten kiinni tarpeisiisi ja osaa suorilta lähteä suunnittelemaan toiveidesi mukaista tilaa. Mikäli näyttää, ettei yhtälöä saada joltain osin toimimaan, hän osaa ajatustesi pohjalta avata keskustelun sopivista ratkaisumalleista.

3D-mallinnus

Kellarikerroksesta tehdään 3D-malli jo tarjouslaskentavaiheessa. Sen avulla massoittelu saadaan laskettua huipputarkaksi.

3D-mallin sisällä pääset liikkumaan virtuaalisesti, katselemaan ja arvioimaan tilaratkaisuja sekä pohtimaan mahdollisia muutostarpeita ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista.

Perspective 3D-P2

Esimerkki 3d-mallikuvasta

 

Referenssikohteisiin tutustuminen

Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti huippuluokkaa. Muut Kivisydän-kellarikerroksen rakentaneet ovat parhaita suosittelijoitamme, ja pääset kanssamme tutustumaan aiemmin rakennettuihin tai juuri rakennettaviin Kivisydän-kellarikerroksiin.

Samalla saat kokemuspohjaista, rehellistä tietoa muilta rakentajilta. 

Päätöksenteko

Tarjousluovutus

Käymme tarjousluovutuksen, tarjottavan kokonaisuuden sekä sisällön huolellisesti läpi kanssasi kasvotusten tai videotapaamisessa. Näin saat valmiuden arvioida perusteellisesti, vastaako kokonaisuus varmasti tarpeitasi. 

Kokonaiskustannusten kartoitus

Tarjouksen luovutuksen yhteydessä teemme myös kokonaiskustannuskartoituksen Passiivikivitalojen tuotekokonaisuuksille räätälöidyllä RTS-kustannuslaskurilla.

Tilausvahvistuksen hyväksyntä

Tilausvahvistus hyväksytään pääsääntöisesti luonnoskuviin perustuvan tarjouksen pohjalta, mikä tarkoittaa, että lupa- ja tekninen suunnittelu päästään käynnistämään ajoissa. Tämän ansiosta voit myös varmistaa, että tarvittaessa urakointia on saatavilla silloin, kun sitä tarvitset.

Toteutus

Suunnittelijatapaaminen

Tilausvahvistuksen hyväksymisen jälkeen edessä on suunnittelijatapaaminen, joka on yksi tärkeimpiä kokoontumisia koko projektin aikana. 

Suunnittelijatapaamisessa varmistetaan, että kaikki tarvittavat suunnitelmat sopivat toisiinsa saumattomasti. Samalla sovitaan aikatauluista ja pelisäännöistä.

Tekninen suunnittelu

Tekninen suunnittelu, eli rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelu toteutetaan varsinaisesti suunnittelijatapaamisen jälkeen. Tällöin kokonaisuus ja projektin tavoitteet, kuten energiatehokkuus, ovat selvillä, ja eteneminen sujuu kustannustehokkaasti.

Hintapäivitysdokumentti

Teknisessä suunnittelussa mahdollisesti tulevien suunnitelmamuutosten pohjalta tehdään hintapäivitysdokumentti siten, että tarjousvaiheen 3D-mallia verrataan teknisen suunnittelun jälkeiseen malliin kohteesta. Hintapäivitysdokumentissa hyvitetään tai lisäveloitetaan dokumentoidut muutokset sopimuksen mukaisin hinnoin.

Aikataulutus

Alustava aikataulutus tehdään suunnittelijatapaamisesta saatavien tietojen pohjalta ja on myös tärkeässä roolissa, että projekti etenee suunnitellusti ja kustannustehokkaasti. Yleensä varsinaisesta aikataulusta vastaa asiakkaan edustajana toimiva valvoja tai projektinjohtaja.


Rakentaminen

  • Kohteen työnaikainen vakuuttaminen on sinun tehtäväsi; hoidathan sen kuntoon ennen rakentamisen aloittamista!
  • Vesi- ja viemäriliittymät asiakas tai asiakkaan edustaja tilaa paikalliselta vesilaitokselta ja sähköliittymän sähkölaitokselta.
  • Varsinainen rakentaminen käynnistyy työmaakokouksella, kun rakennuslupa on saatu ja tontin nurkkapisteet on kunta merkinnyt.
  • Asiakkaan tilaama maanrakentaja huolehtii maanrakennusurakan yhteydessä vesi- ja viemäriliitosten vetämisen taloon.
  • Varsinainen rakentaminen alkaa oikeaan korkoon tiivistetyn sorapatjan päältä.
  • Mikäli kellari on tilattu urakoituna, hoidamme kellarityömaalla kaiken alkaen tavaran vastaanotosta ja siisteydestä jatkuen tarvittaviin teline- ja nostotöihin.
  • Kun urakoituna tilattu Kivisydän-kellarikerros-toimitus on valmis, runko on rakennettu raakapinnalle asti, säältä suojaan ontelolaattavälipohjineen odottamaan talotoimitusta tai omatoimista puutalorakentamistasi.
Passiivitalot-lyhyesti

Passiivikivitalot lyhyesti

Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten rakennetuilta.

Talon on oltava energiatehokas ja ilmastoystävällinen. Sen rakenteiden täytyy hengittää ja pysyä kuivina, jotta asukkaat saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta. 

Monelle talo on koko elämän suurin sijoitus, jonka jälleenmyyntiarvon soisi säilyvän. Samaan aikaan kodilta kaivataan yksilöllisyyttä ja rakentamiselta kustannustehokkuutta.

Kun valitset Passiivikivitalon, ei yhdestäkään tärkeästä yksityiskohdasta tarvitse tehdä kompromissia. 

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Toteutuneita asiakastarinoita

C111BEE9-46E7-4358-AEEA-3B71AD41864D
Talogalleria
Halusimme perheellemme nykyaikaisen ja energiatehokkaan kivitalon missä rakennuskustannukset saadaan pidettyä kurissa. Päädyimme rakentamaan Passiivikivitalon perheellemme, koska heidän rakennustapansa luvattiin täyttävän perheemme asettamat arvot uudelle kodille.
Välihenttaantie_01_WebRes-6
Kokemuksia Passiivikivitaloista
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin kivitalon rakentamisesta ja yhteistyöstä kanssamme.
Kosteusturvakoti-304
Passiivikivitalo Asuntomessukohteet
Tutustu Passiivikivitalojen asuntomessukohteisiin vuosien varrelta.
pkt esite somenosto vaaka

Lataa esite

Haluatko lisää tietoa ja ideoita passiivikivitalon rakentamisesta? Lataa maksuton esitteemme.
LATAA ESITE

Ota yhteyttä

Kosteusturvakoti-98
Casa_Wellikulho-198-HDR
LOGO_GOLD_STANDING_BLACK_FI_1080x952_432072